6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yol açma çalışmaları devam ediyor

Van’da, yoğun kar yağışının ardından Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yolları açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 haftadır etkisini sürdüren kar yağışının ardından il merkezi ve ilçelere bağlı köy yollarını açma çalışmaları yapıyorlar. Ekipler, çalışmalarında öğrenimin aksamaması için taşımalı eğitim sisteminden yararlanan köylere öncelik veriyorlar. Bir rototif, 1 grayder, 1 servis aracının bulunduğu 5 kişilik Köy Hizmetle İl Müdürlüğü ekipleri, Erek Dağı eteklerinde bulunan ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanan Ortanca, Güvelek, Karlıyamaç, Köşebaşı, Beşçatak ve Karpuzalan köy yollarını, 4 saatlik bir çalışmayla ulaşıma açtı. Güvelek Köyü Muhtarı Hüsnü Teyfik, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı geceli gündüzlü çalışmalardan dolayı minnettar olduklarını belirtti.


Bu arada, 2 bin 500 metre yükseklikteki Güvelek Geçidi’nde yemek molası veren Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri karınlarını ekmek, helva ve peynirle doyurarak çalışmalarına devam ettiler.

van
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 14:56:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?