6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yol genişletme çalışmaları başladı

BOSTANİÇİ BELDESİNDE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

Van'ın Bostaniçi Belde Belediyesi yaz dönemi çalışmaları çerçevesinde yeni yollar açma ve dar yolları genişletme çalışmalarına başladı

Esendere Mahallesi ile Şafak Mahallesini birbirine bağlayan ve daha önce bir kısmı parke taşı ile döşenmiş olan Kurtuluş Caddesi'nin geri kalan kısmı için çalışmalara başladı.

Yaklaşık 300 metre ve çift şeritli olarak yapılacak olan yol için,yolun kenarlarında bulunan çalılık ve kavak ağaçlarının kesimine başlandı. Konu hakkın da bilgi veren Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, tek amaçlarının Bostaniçi beldesini her alanda gelişip, kalkınmasını sağlamak, daha güzel ve yaşanılabilir bir kent oluşturmak olduğunu söyledi.

Ergüneş "Her iki mahalleyi birbirine bağlayan Kurtuluş Caddesi'nin bir bölümü daha önce parke taşı ile döşenip yapılmıştı. Geri kalan kısım ise değişik nedenlerden dolayı yapılamamıştı. Belediye olarak dar olan yolu genişletip parke taşı ile döşeme kararı aldık. Yaklaşık 300 metre yapılacak olan yolu çift şeritli olarak yapacağız. Yayaların daha güvenli ve rahat hareket edebilmesi içinde kaldırım yapacağız. Kışın çamur, yazın ise toz yüzünden çevre kirliliğine neden olan yolu, çok kısa bir sürede bitirip araç ve yaya trafiğinin hizmetine sokacağız" diye aktardı.

BOSTANİÇİ BELDESİNDE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 14:05:00
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 14:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?