3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Yolcu otobüsü kül oldu

Van'dan Hakkari istikametine gitmekte olan şehirlerarası otobüs, henüz belirlenemeyen bir sebeple yandı. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ve otobüste yolcunun olmaması büyük bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre, İ.K. isimli şahsın yönetimindeki 34 VE 2635 plakalı otobüs, seyir halinde iken Kurubaş Geçidi'nde bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı. Durumu fark eden ve aracı yol kenarına çekip aşağıya inen sürücü, yangın tüpleri ile söndürmeye çalıştığı alevlerin büyümesi üzerine itfaiye ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, yolu araç trafiğine kapatarak itfaiye ekibinin gelmesini bekledi. Bu sırada Van'dan Hakkari istikametine giden 2 ambulansa kontrollü olarak yol verildi.

Kısa sürede olay yerine gelen Van Belediyesi itfaiye ekipleri, alev topuna dönen otobüsteki yangını uzun uğraşlar sonucu kontrol altına aldı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma neticesinde yangın tamamen söndürüldü. Yangında can kaybı yaşanmazken, otobüsün büyük bir bölümü yanarak kül oldu. Jandarma, geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 11:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?