5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yollar açılıyor

Van'ın Muradiye ilçesinde kaplı olan köy yollarını açmak için ekipler, seferber oldu.

Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bazı bölgelerde greyder ve kepçenin yerine kar savurma aracı ve dozerler devreye giriyor.
Muradiye ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte kapalı olan köy yollarının da açma çalışmalarına başlandı. Devetaş köyü Çotuklu mezrası yol açma çalışmalarını sürdüren Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri, yaklaşık 8 saat süren çalışmanın ardında akşam karanlığının çökmesiyle mezraya ulaştı. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu bölgelerde greyder ve kepçenin yerine kar savurma aracı ve dozerler devreye girdi. Ekiplerin, yoğun bir çalışmanın ardında açtıkları ve bir tüneli andıran geçitte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.


Yol açma çalışmalarını takip eden Köy Hizmetleri Şefi Emrah Çayırlı, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi ve fırtınadan dolayı açtıkları yolların kısa sürede tekrar kapandığını belirterek, "Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Tipi ve fırtınadan dolayı açtığımız yollar kısa sürede tekrar kapanıyor. Fakat bu çalışmalarımıza bir engel değil. Araçlarımız arızalanmadığı müddetçe gece gündüz demeden kapanan yolları tek tek açmaya devam edeceğiz. Yolların uzun süreli kapanmasına fırsat vermiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 12:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?