4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Yolları açmak için gece gündüz çalışma

Van’da 4 gündür belli aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri, kapanan 178 köy yolunu açmak için çalışmalara başladı.

Van’da günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı 178 köy yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Kar yağışının etkisini kaybetmesi ile birlikte Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri bugün merkeze bağlı ’Ortanca Grubu’ olarak bilinen Kavuncu, Köşebaşı, Gövelek, Ortanca, Karlıyamaç, Karakoç ve Değirmenözü köyü yollarını açma çalışmalarına başladı. Yol açma çalışmalarında kar kalınlığının bazı yerlerde 1.5-2 metreyi bulması, ekiplere zor anlar yaşattı. 1 adet rotatif ve 1 adet greyder ile yol açma çalışmalarını sürdüren ekip, akşam saatlerine kadar Ortanca grup köy yollarını açmayı hedefliyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Köy Hizmetleri İl Müdürü Ferit Dağdeviren, kapalı bulunan köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin gece gündüz çalıştığını söyledi. Dağdeviren, son günlerde yağan kar yağışı ile birlikte müdürlük bünyesinde bulunan 17 kişilikli ekip ile, 14 dozer, 18 greyder, 3 rotatif,7 loder ve 1 kamyon ile köy yolları açma çalışmasının sürdürüldüğünü ve en kısa zamanda bütün köy yollarını ulaşıma açacaklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 17:26:11
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 17:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?