5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yolları açmaya çalışıyorlar

Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, dün gece etkili olan kar yağışı sonucu Başkale ve Gürpınar ilçeleri ağırlıklı olmak üzere ulaşıma kapanan 59 köy ve 46 mezranın yolunun açmak için 170 personelin 62 araç ile çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Dün gece etkili olan kar yağışı sonucu bazı köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığını belirten Adnan Yaviç, yarın yapılacak olan Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nde sandık görevlilerinin bölgelerine rahat bir şekilde gidip dönmeleri için kurum olarak seferberlik başlattıklarını kaydetti.

Gürpınar ilçesinde 40, Başkale'de 13, Muradiye'de 3 ve Özalp ilçesinde de 3 olmak üzere toplam 59 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade eden Yaviç, Gürpınar ve Başkale ilçeleri ağırlıklı olmak üzere 46 mezranın da yolunun kapalı olduğunu söyledi.

İzinlerin kaldırıldığı kurumda 170 personelin yol açma çalışmalarına katıldığını vurgulayan Yaviç, "Dün gece etkili olan kar yağışı sonucu kapanan yolları açmak için 23 greyder, 19 dozer, 5 rotatif, 15 dozer ile çalışmaları sürdürüyoruz. Yüksek kesimlerde etkili olan tipi yüzünde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Ancak akşam saatlerine kadar bütün yolları açmayı planlıyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 12:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?