2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Yöresel kıyafetlere ilgi arttı

Van ve çevre illerdeki bayanların gözdesi olan ve 'Kıras fistan' olarak bilinen yöresel kıyafetlere olan ilginin yaz mevsiminde arttığı bildirildi.

Özellikle yoğun olarak Van'da üretilip çevre illere gönderilen yöresel bayan kıyafetlerine olan rağbet gün geçtikçe artıyor. Yöresel kıyafetleri dikip satan Cumhuriyet Caddesi 5. Sokak esnafı İkram Şen, "Van ve çevre illerde, özel günlerde, nişan ve düğünlerde giyilen bu elbiseler, bayanların vazgeçilmezidir. Bayanlarımız fiyatları 15 ile 80 YTL arasında değişen, göz kamaştırıcı renklere sahip olan bu kıyafetleri giyerek şıklık yarışına girerler. Van esnafı olarak yaz aylarında kıyafetlere olan ilgiden oldukça memnunuz. Kışın günde en fazla 2-3 adet fistan satarken yazın bu rakam 15 hatta 20'yi buluyor. Ancak kış sezonu boyunca yöresel kıyafetler raflarda yazın gelmesini bekliyor" dedi.

İkram Şen, kendi atölyelerinde ürettikleri elbiseleri veya kumaşları sadece Van'da satmadıklarını, çevre ilçelerin yanı sıra Şırnak ve Hakkari gibi illere de gönderdiklerini anlatarak, "Fazla ilginin olması nedeniyle geleneksel kıyafetler çeşitlerini ve modellerini de günden güne arttırıyor. Yine Van'ı ziyaret eden yerli ve yabancı bayan turistler bu kıyafetlere büyük rağbet gösteriyor. Kumaşlarını ise İstanbul piyasasından ve yurt dışından temin ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 17:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AZAD YÜZGEÇ IP: 88.226.66.xxx Tarih : 2.07.2008 00:11:28

kusura bakmayın ama vanlı kardeşlerimiz kıras fistan giymezler onlar normal elbise ile giderler düğünlere ama hakkari,başkale,yüksekova mıntıkalarımız ve bazı belde ve köylerinde görülür bu yöresel kıyafetler.ve alan vanlı kardeşlerimiz varsa meraktan alanlar olur o da içlerinden 1 veya 2 tanesi çıkar diğer kalanları saydığım yörelerde mevcuttur.bu bir düşürücü bir yorum değil bunu yanlış anlamayınız lütfen! sadece kendi örf ve adetlerimizi koruyoruz saygılarımla...