7
Mayıs
2024
Salı
VAN

YÖREX'de DAKA'ya yoğun ilgi

YÖREX 1. YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI'NDA DAKA'YA YOĞUN İLGİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) ortaklaşa düzenlediği ve TOBB tarafından da desteklenen YÖREX Fuarı'na katılan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), ziyaretçilerin akınına uğradı.

Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini temsilen fuarda stant açan DAKA, bölge illerinin tek çatı altında ortak tanıtımının gerçekleştirerek, bölge değerlerinin en etkin ve verimli bir şekilde tanıtılmasına olanak sağladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in de büyük ilgi gösterdiği stantta, Bitlis'in balı ve bastonu, Hakkari'nin ters lalesi, Muş'un lalesi ve Van'ın kedisi gibi yaklaşık 25 çeşit ürün yerini aldı.

28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında "Sizin Oraların Nesi Meşhur" sloganıyla birincisi düzenlenen ve her yıl düzenli olarak organize edilecek olan fuar, yöresinin adıyla anılan tarım, gıda, el sanatları ve sanayi ürünlerini kamuoyuna mal etmek, ulusal ve küresel alanda tanıtmak, ticarileştirmek, markalaştırmak, katma değerini arttırmak ve krizin etkilerini aşmak amacıyla organize edilmiştir.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 16:05:04
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 18:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?