5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Yüksel'in evi aranıyor

Ergenekon operasyonu kapsamında eski Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Zeve Kampüsü'nde bulunan evinde jandarma ve polis ekipleri tarafından başlatılan arama halen devam ediyor.

Bir süre Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Van Şube Başkanlığı'nı yapan, halen derneğin Merkez Yürütme Kurulu'nda görevli ve Van Şubesi Onursal Başkanı olduğu belirtilen Prof. Dr Yüksel'in evine sabah saat 07.30 sıralarında gelen İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yüksel'in yeğeni olduğu belirtilen 19 yaşlarında bir genç tarafından içeri alındı. Güvenlik güçlerinin evde yaptığı ilk aramada, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'e ait olduğu belirtilen bir laptop bilgisayar, hard disk ile bazı doküman ve CD'lere incelenmek üzere el konulduğu bildirildi. Ev çevresinde gazetecilerin de gelişmeleri izlediği arama çalışmalarının halen devam ettiği, öte yandan Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki odasında da arama yapıldığı ifade edildi.

İstanbul'da olan Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Van'a gelmek için gittiği Sabiha Gökçen Havaalanı'nda polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Eski YYÜ Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, daha önce Rektör Prof. Dr Yücel Aşkın hakkında açılan davada da yargılanıyordu. Kendisi ile ilgili iddiaların bulunduğu dosya Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı nedeniyle Van 1. Ağır Caza Mahkemesi'ne gönderilmişti. 1. Ağır Caza Mahkemesi'nin de soruşturma izni amacıyla YÖK'e gönderdiği söz konusu dosya halen burada bekliyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 15:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?