6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Yurt kızlarından örnek davranış

YURT KIZLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan genç kızlar, hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Hematoloji Servisi'nde yatmakta olan lösemi hastası çocukları ziyaret eden genç kızlar, bayram harçlıklarını onlarla paylaştı. Hasta çocuklar ve aileleriyle sohbet edip, onların bayramlarını kutlayan genç kızlar, geçtiğimiz günlerde lösemili çocuklar yararına organize etmiş oldukları

Murat Kekilli konserinin gelirlerini de hasta yakınlarına teslim etti.

Genç kızlarla birlikte hastaları ziyaret eden kuruluş müdiresi Süheyla Saka, Sevgi Evleri olarak toplumda yer etmiş olan 'başı okşanan', 'teselli edilen' bir anlayıştan sıyrılıp sevgi ve ilgiye kendilerinden daha çok ihtiyacı bulunan kesimlere el uzatmayı hedef edindiklerini söyledi. Saka, "Genç kızlarımız ve çocuklarımız bu vesileyle hem bireysel gelişim hem de toplumsal motivasyona önemli katkılar sunmaktadır. Manevi olarak daha huzurlu ve daha uyumlu bir birey olarak toplumun bir parçasını oluşturduklarını unutturmamaktadırlar'' diye konuştu.

Lösemi hastası çocuklara oyuncak hediye edip, tatlı ikram eden genç kızlar, daha sonra çocuk servisinde ve anne otelindeki hastaları da ziyaret edip bayramlarını kutladı.

YURT KIZLARINDAN ÖRNEK DAVRANIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2010 Cumartesi 13:02:04
Güncelleme :20 Kasım 2010 Cumartesi 21:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?