5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

YYÜ 12. Bahar Şenlikleri başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) 12. Bahar Şenlikleri düzenlenen törenle başladı.


Rektörlük binası önünde düzenlenen törene, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bazı kamu kurum amirleri, rektör yardımcıları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanılan törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan, birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Türkiye'nin stratejik olarak çok önemli bir konumda bulunduğunu anlatan Ceylan, bu nedenle bütün dünya devletlerinin gözünün ülke üzerinde olduğunu dile getirdi. Bütün dünyanın barıştan, insan haklarından ve dayanışmadan söz ettiğini söyleyen Ceylan "Ama görüyoruz ki Afrika'da insanlar açlıktan ölüyor. Bu da demek oluyor ki uluslar ancak kendi kendine sahip çıkar. Bu nedenle bir ve birlik olmalıyız. Kendimizi her alanda yetiştirmeli ve ileriye dönük adımlar atmalıyız. Başkalarının söylediklerini değil, bizim için doğru olanı yapmalıyız. Doğru olanı da bulabilmek için çok kitap okumalıyız" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından YYÜ Gevaş Meslek Yüksek Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. YYÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun da bir gösteri yaptığı tören sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan ve VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, öğrencilerle birlikte halay çekti. Törenin ardından kortej halinde şenlik alanına doğru davullu zurnalı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Van Gölü sahilinde kurulan şenlik alanında son bulan yürüyüş sonrası Rektör Ceylan, beraberindekilerle birlikte çay bahçesinde oturarak muhabbet etti.
Beş gün sürecek olan şenlikler kapsamında bu akşam Grup 84'ün sahne alacağı belirtildi

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?