5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

YYÜ köylere açılıyor

YYÜ KÖYLERE AÇILIYOR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, çiftçiye eğitim verebilmek amacıyla iki yönlü çalışma yapacaklarını söyledi.

Makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitelerin çok yönlü olduğunu ve çiftçiyle, esnafl,a bölgenin sivil toplum örgütleriyle ve il müdürlükleriyle paralel çalışması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Battal, "Bu misyon doğrultusunda bizler de çiftçimizle çok önemli ilişkiler kurmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde çiftçimize eğitim verebilmek amacıyla iki yönlü çalışma yapacağız. Birincisi, Ziraat ve Veteriner fakültelerinin öğretim üyelerini görevlendirmek suretiyle araçlarımızla köylere göndereceğiz. Köydeki çiftçimize eğitim verecekler. Aynı şekilde köylerimizde belli bir düzeyde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımızı araçlarımızla üniversitemize getirip eğitim verdirip aynı zamanda tesislerimizi gezdirip onların bilgilerini arttırmayı hedefliyoruz" dedi.

Üniversiteleri bünyesindeki Çiftlik Müdürlüğü yetkililerine de sertifikalı tohum ve hayvancılık alanında çalışma yapmaları için talimat verdiğini ifade eden Prof. Dr. Peyami Battal, "Çiftlik Müdürlüğümüz, bölgemize uygun sertifikalı tohumları getirerek önce kendi alanında deneyip daha sonra çiftçilerimize dağıtarak yaygınlaştıracak. Hayvancılık alanında da bunu yapmaya başladık. Saanen keçileri var şu an elimizde. Bunların özelliği, günlük 3-4 kilogram süt verebiliyorlar. Dolayısıyla biz bunu belli sayıda çoğalttıktan sonra halkımıza dağıtacağız. Aynı şekilde koyun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Hem et hem de süt koyunculuğu üzerinde verimli çeşitleri bulup getireceğiz. Bunu da halkımızın hizmetine sunacağız. Tabiri caizse şehrin bütün kademeleri ile omuz omuza vererek Van'ımızı bölgemizi ülkemizi belli bir düzeyde geliştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:39:01
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?