6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

YYÜ yerinde eğitim verecek

YYÜ YERİNDE EĞİTİM VERECEK

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Meslek Yüksekokulu, İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) kapsamında kampüs alanındaki konuk evini otele dönüştürerek, öğrencilerin yerinde eğitim görmesini sağlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen İKMEP, Van'da hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Van Meslek Yüksekokulu'nda otomotiv programı ve Ağırlama Hizmetleri'nde 2 projenin uygulandığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cafer Olcayto Sabancı, meslek yüksekokullarının temel görevlerinin teknik hizmetler veya mesleki hizmetler bazından eleman yetiştirerek sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu elamanları sağlamak olduğunu hatırlattı.

Bu olanakların sağlanması için teknik altyapının sağlanması gerektiğini belirten Sabancı, ''Van Meslek Yüksekokulu olarak gerek teknik gerekse iktisadi ve idari olarak çok iyi durumda olduğumuzu söyleyebiliyoruz. Otomotiv, bilgisayar, mobilya dekorasyon gibi bazı programlarımızda alt yapımız son derece yeterli'' dedi.

Bu alt yapının daha da geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini anlatan Sabancı, ''Çalışmalarımızdan biri özellikle turizm ve otelcilik olarak önceden adlandırılan ve ağırlama hizmetleri olarak değiştirilen program için alt yapımızı geliştiriyoruz. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK'ün birlikte hazırladığı İKMEP kapsamında bir çalışmamız oldu. 8 ilde yürütülen bu projede okulumuzda yer aldı. Biz bu projeye 2 programla katıldık. Bir tanesi otomotiv programı bir diğeri ise ağırlama hizmetleridir. Avrupa Birliği çerçevesinde hazırlanan projenin temel amacı söz konusu programlarda alt yapının güçlenmesi ve donanım eksikliğinin giderilmesidir. Otomotiv programı yapılan proje sayesinde son teknoloji test cihazları ile donatılarak öğrencilerin daha iyi yetiştirilmesine hizmet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

''KONUK EVİ ÖĞRENCİLER İÇİN OTELE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ''

Proje kapsamında üniversitedeki konuk evinin otele dönüştürüldüğünü kaydeden Sabancı, ''Üniversitemizin konuk evi proje çerçevesinde alınan malzemelerin dışında üniversitemizde katkı sağlayarak öğrencilerin yararlanabilmesi amacıyla uygulama oteline dönüştürdük. İKMEP kapsamanda yaklaşık 250 bin avroluk bir destek sağlandı. Konuk evi, rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın da büyük katkıları ile baştan aşağıya yeniden donatıldı ve düzenlendi. Burası bir otel olarak ta hizmet verecek. Ağırlama hizmetleri yani turizm ve otelcilik bölümünü okuyan öğrencilerimiz derslerini burada görerek eğitim alacak ve aynı zamanda stajda yapabilecekler'' şeklinde konuştu.

Sabancı, otel olarak düzenlenen konuk evinin önümüzdeki hafta salı günü hizmete açılacağını vurgulayarak, uygulama otelinin öğrencilerin daha iyi yetişmesini sağlayan bir mekan olacağını da düşündüğünü söyledi.

''OTOMOTİV BÖLÜMÜ SON TEKNOLOJİK CİHAZLARLA HİZMET VERECEK''

Van Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Himmet Koltaş ise, otomotiv programında İKMEP kapsamında alınan teknolojik test cihazları ile mesleki standartlarını yakalamaya çalıştıklarını belirtti. İKMEP'in sağladığı faydaları da anlatan Koltaş, ''Eğitimde en üst standartları yakalamada İKMEP'in çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Proje kapsamında alınan test cihazları ve donanım malzemeleri ile bu standartları ülke çapında yakalayacağımıza inanıyorum. Dolaysıyla otomotiv bölümünden mezun olan öğrencilerimizin merkezi yeterlilik kurumunun açmış olduğu sertifika programlarını başarı ile tamamlama imkanı bulacak. Bundan sonraki iş alımlarında daha çok bu sertifikalar dikkate alınacaktır'' dedi.

Koltaş, İKMEP ile alt yapısı güçlendirilen otomotiv programı ile Van Meslek Yüksekokulu'nun Türkiye çapında sayılı meslek yüksekokulları arasına gireceğini de sözlerine ekledi.

YYÜ YERİNDE EĞİTİM VERECEK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:08:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 14:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?