2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

YYÜ'de 11. bahar şenlikleri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) geleneksel 'Bahar Şenliği' düzenlenen bir törenle start aldı.

Bu yıl 11.'si düzenlenen geleneksel şenlik, rektörlük binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şenlikte açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, üniversitelerin eğitimin son aşaması olduğunu söyledi. Üniversitelerden beklenenin çağdaş insanı yetiştirmek olduğunu, çağdan insan düşünebilen, yorum yapabilen analiz yapabilen ve kimsenin etkisinde kalmayan insan olduğunun belirten Prof. Dr. Ceylan, "Başkasının aklıyla hareket eden, onun bunun etkisinde kalıp peşinden sürüklenen yeterince olmamış demektir. Eğer üniversitelerimiz bunu veremiyorsa o zaman bir eksiklik var demektir. Kendimizi ona göre yeniden gözden geçirmek zorundayız. Şunu hiç unutmayalım. Eğer birbirimizi seversek, birbirimize kenetlenirsek, birlikte hareket edersek aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Ama eğer birbirimizi sevmezsek, birbirimizden koparsak, birbirimize düşmanca bakarsak bunun sonu hüsrandır. Bu hiç kimseye yarar getirmez. Bunu herkesin kafasına iyi koyması, çok dikkatli davranması lazım. Bu konuda size güvenim tamdır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ceylan öğrencilere seslenerek "Bahar şenliklerinin hepinize sağlık, mutluluk ve kutlu bir yaşam getirmesini diliyorum. Kardeşçe, dostça sonuna kadar eğlenmenizi bekliyorum" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ceylan'ın konuşmasının ardından YYÜ dans topluluğunun düzenlediği gösteri katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Dans gösterisinin ardından YYÜ, Bitlis Eren üniversiteleri ile Hakkari Yüksek Meslek Okulu halk oyunları ekipleri oyunlarını sergilendi. Rektör Prof. Dr. Ceylan ve programa katılanlar halk oyunları ekipleri ile birlikte halay çektiler. Programın sonunda rektörlük önünde uçurtma şenliği düzenledi.

Açılış töreninin ardından Van Gölü sahili kenarına giden protokol üyeleri ve öğrencilere etli pilav dağıtıldı. Üç gün sürecek olan şenliklerin bugünkü bölümünde, futbol, voleybol ve basketbol maçlarının yanı öğrenciler gitar-bağlama dinletisinin akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Akşam saat 19.30'da ise İlyas Türetken Spor Salonu'nda Grup Pinhani tarafından bir konser verileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 15:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mert cengiz IP: 88.254.59.xxx Tarih : 21.05.2008 17:38:40

hakketen ne kadar güzel bir şenlik çok güzel bir organizasyon. :)) ünv yönetimini tebrik ediyorum.