7
Mayıs
2024
Salı
VAN

YYÜ'de Başak Bayramı heyecanı

YYÜ'DE 1. BAŞAK BAYRAMI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen '1. Başak Bayramı' etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Ziraat Fakültesi önündeki alanda yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Türkiye'de 4 mevsimde de tarımsal faaliyette bulunmanın mümkün olduğunu ifade ederek, modern tarım teknikleri ile kaliteli eğitim öğretim yapan ziraat fakültelerinin öneminin gün geçtikçe daha da arttığını kaydetti.

Ziraatçılara önemli bir görev düştüğünü söyleyen Prof. Dr. Tüfenkçi, "Ülkemiz için ziraat mesleğinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Ziraat Fakültesi mensupları ve yetiştirdiğimiz mühendisler olarak yalnız bölgenin değil, aynı zamanda ülkenin tarımsal gelişimine katkıda bulunmayı, üreticinin sorunlarına bilimsel çözümler getirmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca, öğrencilerim sorgulayan, çağdaş bilgiyle karşılarına çıkan, sorunlara çözüm getirecek becerilerle donatılmış bireyler ile ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltecek, cumhuriyetin temel niteliklerinin önemini kavramış ve hangi koşulda olursa olsun onları korumaya kararlı bireyler olarak yetiştirmeyi ilke edinmiş olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bundan böyle de söz konusu bilimsel ve sosyal etkinliklerini aynı içtenlik, özveri ve kararlılıkla sürdürecektir" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Bolat ise, araştırmacılara haksızlık yapılmaması gerektiği söyledi. Araştırmacılara gerekli desteğin verilmesini isteyen Prof. Dr. Bolat, İsrail'den altın fiyatına tohum alınmasını ise protesto ettiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından fakülte öğrencileri tarafından yapılan dans gösterisi ise büyük alkış aldı. Fakülteye katkı sunanlara plaketlerinin verilmesinin ardından, açılan stantlar gezildi.

Stant gezilmesinin ardından çalınan müzik eşliğinde öğrenciler bir süre kolbastı oynadıktan sonra TRT sanatçısı ve Vanlı olan Kadir Adıgüzel sahne aldı. Adıgüzel seslendirdiği şarkılarla hayranlarına unutulmaz dakikalar yaşattı. Etkinliklerin gece geç saatlere kadar devam edeceği bildirildi.

YYÜ'DE 1. BAŞAK BAYRAMI
YYÜ'DE 1. BAŞAK BAYRAMI
YYÜ'DE 1. BAŞAK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 19:56:03
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 09:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?