5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

YYÜ'de ders boykotu

VAN YYÜ'DE DERS BOYKOTU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) bir grup öğrenci, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasını, Diyarbakır ve Muş'ta çıkan olaylarda 3 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla derslere girmedi.

Eylem, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) tarafından sabah saatlerinde başlatıldı. Öğrenciler; DTP'nin kapatılmasını, Diyarbakır'da çıkan olaylarda üniversite öğrencisi Aydın Erdem ile Muş'un Bulanık ilçesinde 2 kişinin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla derslere girmedi.

Fakülte binalarının önünde toplanan ve YÖDER üyesi olduğu belirtilen öğrencilerin derslere girmeye çalışanları da engellemeye çalıştığı iddia edildi. Özellikle Mimarlık- Mühendislik, Fen Edebiyat ve Van Meslek Yüksek Okulu'nun önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis, öğrencileri derse girmeleri ya da dağılmaları konusunda uyardı. Polis, Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanıp derslere girmek isteyen öğrencileri engellemeye çalışan kalabalık bir grubu da uzaklaştırdı.

Polisin üniversite kampüsünde güvenlik önlemi almasından sonra bazı öğrenciler derslere girmeye başladı.

VAN YYÜ'DE DERS BOYKOTU
VAN YYÜ'DE DERS BOYKOTU
VAN YYÜ'DE DERS BOYKOTU
VAN YYÜ'DE DERS BOYKOTU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 13:11:00
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 15:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağrı yağan IP: 212.175.115.xxx Tarih : 23.12.2009 12:36:11

ister girin ister girmeyin:) amaç ne yapılan ne? huzursuzluk yaratılarak nereye götürülmek istendiğinizin farkına varın. komedi durum. dün ellerde pankart yürüyüş bugün derse girmemeler.geçmişte güvenlik güçlerine saldırılar. kendinizi farklı şekilde ifade etseniz daha çok kabul görür bu eylemciler.