6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

YYÜ'de 'Dilekçe' tartışması

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi’nde bir gurup öğrenci, sorunlarının çözmek için dekanlığa verdikleri dilekçe sonrası kendilerinden istenen savunmaya tepki gösterdiler.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan öğrenciler, yaptıkları basın açıklaması ile dekanlığı kınadılar.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Sinan Gülşen, fakültenin sorunlarını paylaşmak amacıyla verdikleri dilekçe içinde aşağılayıcı sözler bulunduğu iddiası ile 210 öğrenciden savunma istendiğini belirtti.

Gülşen, "YYÜ Tıp Fakültesi olarak fakültemizde yaşanan sorunlara kayıtsız kalıp sorunun bir parçası olmaktansa, çözüme katkı sunmayı görev biliyoruz. Ülkemizde bilimsel çalışmaların merkezi, bilimsel üretiminin temelini oluşturması gereken üniversiteler, ne yazık ki bu vasıftan uzaklaştırılıyorlar. Bilimsel vasıflardan hızla uzaklaştırılıp, akademik çalışmaların önündeki aksaklıklar bir türlü son bulmamaktadır. Sorunların çözümü ise, yöneticilerin keyfi tutum ve bürokratik ilişkiler yüzünden boğulmaktadır. Üretim bilgiden, bilgi ise tartışma ve diyalogda beslenir. Biz tıp öğrencileri olarak, yani geleceğin hekimleri olarak, eğitimimiz ile ilgili sorunları ve bu sorunların çözüm önerilerini 12 maddeden oluşan 200’ün üzerinde dilekçeyle Tıp Fakültesi Dekanlığı’na sunduk. Dilekçelerden sonra bizlerden savunma istendi. Fakat yetkililerden böyle bir yaptırımla karşılanınca sorunu kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik. Bizler çözümü, öğrenci ve yöneticilerin ortak zeminde buluşmasıyla ve bilimsel bakmasıyla çözebileceğine inanıyoruz. Biz öğrencilerden istenen savunmanın derhal geri çekilmesinin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Van-iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 10:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?