3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

YYÜ'de mezuniyet coşkusu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) 260 öğrenci, düzenlenen bir törenle mezuniyet belgelerini aldılar.

Üniversitenin Zeve Kampüsü'nde bulunan İlyas Türetken Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Ömer Özcan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Hasan Ceylan, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, öğretim üye ve görevlileri ile öğrenci ve velileri katıldı. İki gün devam edecek mezuniyet törenlerinin ilki Van Sağlık, Van Sağlık Hizmetleri ve Başkale Meslek yüksekokulları ile Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölüm öğrencileri için düzenlendi. Törenin açılış konuşmasında öğrenci velilerine seslenen Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Şimdiye kadar bu çocuklara verdiğiniz desteklerle buralara kadar getirdiğiniz. Bundan sonra da desteklerinizi onlardan esirgemeyeceğinize inanıyorum" dedi.

Öğrencilere de çeşitli nasihatlarda bulunan Prof. Dr. Ceylan, asıl çalışma hayatının bundan sonra başladığını kaydetti. Prof. Dr. Ceylan, "Bu başarınız için sizi tebrik ediyorum. Ama hayat sizden çok şey bekliyor. Ülke insanı çok şey bekliyor. Mazimize baktığımız zaman, biz daha çok zor güç şartlardan önümüze akla ve bilime inanmış bir önder düştüğü zaman neler yapabildiğimizi bütün dünya biliyor. Dirlik olalım, beraber olalım top yekun kenetlenerek dünya ile yarışalım. Atatürk'ün gösterdiği akıl ve bilim yolunda ayrılmasak ona sımsıkı sarılırsak aşamayacağımız engel yoktur" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ceylan'ın yaptığı konuşmanın ardından yüksekokul, fakülte ve bölüm birincileri, yaş kütüğüne plaket çaktılar. Sırayla mezuniyet belgelerini protokol üyeleri ve hocalarının elinde alan öğrenciler, meslek yemini ettiler. Daha sonra öğrenciler, kompetleri eşliğinde hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.
Yapılan törenin ardından öğrenciler, törene katılan veli ve arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafları çektirdiler. Van YYÜ'de, bölüm ve fakültelere göre 2 gün boyunca düzenlenecek törenlerle 2 bin 9 öğrenciye mezuniyet belgeleri verileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 16:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?