5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

YYÜ'de seçim süreci

YYÜ'DE SEÇİM SÜRECİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prf. Dr. Hasan Ceylan, çok önem verdiği projelerin başında gelen Diş Hekimliği Fakültesi'nin faaliyete geçmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, "Önemsememize rağmen tamamlanamayan hastanenin bitmesini ve çalışmasını da çok isterdim" dedi.

Mart ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıklayan Prof. Dr. Hasan Ceylan, görevde bulunduğu 4 yıllık sürede birçok çalışma yaptıklarını ve daha bitmemiş birçok projeleri olduğunu söyledi. Yarım kalmış işleri olduğunu ve bunların hepsinin tamamlanması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Çok önem verdiğim projeler var. O nedenle eğer olursa bir dönem daha devam etmek istedim ve o nedenle aday oldum. 4 yıllık dönemde birçok şey yaptık. Diş Hekimliği Fakültemizin kuruluşu ve faaliyete geçmesi benim için çok önem arz ediyordu. Gerçekten onu yaptığım için çok mutluyum. Çünkü insanlar buradan kalkıp ya Diyarbakır'a ya Erzurum'a ya da Ankara'ya gidiyorlardı. Hatta bazı diş tedavileri var ki, hasta bir kere değil 5-6 defa gitmesi gerekir. İnsanlarımız orada çok perişan oluyorlardı. Bunu önledik. Bu bizim için, Van halkı için çok önemliydi. Onun için çok önem verdiğim bir projeydi. Çok şükür onu gerçekleştirdik" dedi.

Önemsemesine rağmen tamamlanamayan hastanenin bitmesini ve çalışmasını çok istediğini de söyleyen Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Hastanemizi henüz tamamlayamadık. İnşallah ikinci dönem biz olursak tamamlarız, olmazsak da artık gelecek arkadaşlar tamamlar. Bu benim önemli arzularımdan bir tanesiydi" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin şehirle bütünleşmediği yönündeki eleştirilere de cevap veren Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Ben göreve geldiğim günden beri o birlikteliği sağlamaya çalıştım. Sivil toplum örgütleriyle görüştüm, diğer birimlerle görüştüm. Bu üniversitenin şehrin üniversitesi olduğunu defalarca vurguladım. Problemleriniz olursa bize gelin, problemlerimiz varsa beraber paylaşalım. Bunu her seferinde söyledim. Hala da söylüyorum. Kapımız herkese açık. Ben gelen herkes ile görüştüm, bugüne kadar kimseye hayır demedim. Kim gelirse gelsin muhakkak görüşmüşümdür. Dertlerimizi anlatmışımdır, dertlerini dinlemişimdir. Bu bundan sonra da aynı şekilde sürecektir. Ben bu birlikteliğe, bu ilişkiye çok önem veriyorum. Ama Vanlı hemşehrilerimizin de aynı şekilde yapmasını istiyorum. Çünkü bu üniversite onlarındır" diye konuştu.

Kamuoyunun üniversiteye Vanlı bir kişinin rektör seçilmesi yönündeki isteğini de değerlendiren Prof. Dr. Hasan Ceylan, "Vanlı veya başka yerli, ben bu ayrımı hiç yapmıyorum. Öyle insan vardır ki çok iyi işler yapar. Bu Vanlıda olabilir, başka yerlide olabilir. Ama öylesi de vardır ki nereli olursa olsun hiçbir şey beceremez. Yani öyle olunca da Vanlı veya başka yerli olması bir şey değiştirmez. Önemli olan kişinin kabiliyeti, kişinin derleyip toparlaması, kişinin olayların üzerine gitmesine bağlıdır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 17:35:04
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 17:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat botan IP: 88.226.68.xxx Tarih : 9.02.2011 12:37:54

sayın rektörüm iş başına geldiğiniz günden beri yyü de çok büyük değişmeler yaptınız. çalışmalarınızdan dolayı teşekürler. şimdye kadarkiler de szn gibi çalışsalardı şimd yyü çok farklı olmuştu ama hcam bilmelsinizki bu da yetmez daha fazla çalışmalısınız