2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

YYÜ'de Yahya Kemal Beyatlı paneli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) ünlü şair ve yazar Yahya Kemal Beyatlı'nın vefatının 50. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde bir panel düzenlendi.

YYÜ Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeki Taştan'ın sunuculuğunu yaptığı panele, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Yetiş ve Prof. Dr. Fatih Andı, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Akay ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yaşar Şenler konuşmacı olarak katıldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayrettin Okut ve Prof. Dr. Duran Bolat ile akademisyen ve öğrencilerin dinlediği panelde Yahya Kemal'in edebi hayatı anlatıldı.

Panelin oturum başkanlığını yapan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Kazım Yetiş, Yahya Kemal'in "Süleymaniye'de Bayram Sabahı" adlı şiiri üzerinde durarak şairin Türk-İslam kültürünü ve medeniyetini yeniden tanımaya ne kadar önem verdiğini anlattı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Andı da, Yahya Kemal'in eserlerindeki aşk kavramını anlattı. Andı, şairin aşk kavramını ise "Yahya Kemal aşk kavramı üzerinden bir uygarlığın temelini veriyor. Yahya Kemal'in bahsettiği 'sevgili' yalnızca bir canan değildir. Kültürel bir olgu halinde yüzyıllar içinde süzülüp gelen bir prototiptir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 19:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?