5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

YYÜ'de YÖK protestosu

YYÜ'DE YÖK PROTESTOSU

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği'ne (YÖDER) üye bir grup öğrenci, YÖK'ü 28. kuruluş yılında rektörlük binası önünde protesto etti.

Merkez kafeterya binası içerisinde toplanan YÖDER'e üye yaklaşık 200 kişilik bir grup öğrenci, "YÖK'e tasfiye, özgür üniversiteye", "Kahrolsun YÖK", "YÖK'ün sistemi yıldıramaz bizleri", "Kahrolsun 12 eylül", "Direktör değil, rektör istiyoruz" gibi pankart açıp sloganlar eşliğinde rektörlük binası önüne yürüdüler. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Muhammet Ertaş isimli öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) uygulamalarına tepki gösterdi. Ertaş, "Ezberci sistemle sorgulamayan araştırmayan bir gençlik yetiştirme hayali YÖK ile işlerlik kazanmaya başlıyor. Tarih, felsefe, edebiyat gibi kültürün temel konularında gençlere hiçbir şey verilmiyor, öğrencilerin kafalarına yalan yanlış bir çeşit ifadeler yerleştiriliyor. İşler öylesine tezgahlanıyor ki daha eğitimin ilk yıllarında başlayarak öğrencilerin gözünün önüne bir sis perdesi çekiliyor ve öğrenciler yaşadıkları çağa ve topluma yabancılaştırılıyor. Üniversiteye bu durumda gelen öğrencilerde ne kendi aralarında ne de üreticilerle her hangi bir diyalog kuramaz hale getiriliyor. Böylece yarı aydın misyonu biçilen üniversite gençliği toplumun sorunlarına çözüm üreteceği yerde kendi sorunları içerisinde boğuluyor. Toplumsal üretim araçlarının mülkiyetini elinde bulunduran güçler, ne yazık ki zihinsel üretim araçlarının da mülkiyetini ellerinde bulunduruyorlar. Bu sebeplerden ötürü sisteme alternatif alternatif olacak kaynakların tamamı ya saklanmış ya da yok edilmiştir. Biz YÖDER olarak bu ezberci sistem ve zihniyete karşı mücadelemizi her zaman sürdüreceği" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, çeşitli sloganlar atarak merkez kafeteryaya gelerek buradan sessizce dağıldılar.

YYÜ'DE YÖK PROTESTOSU
YYÜ'DE YÖK PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 15:55:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 16:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?