6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

YYÜ'nden ilginç iddia

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, ilk insana benzeyen fosilin 6.7 milyon yaşında olduğunu belirterek, "Şimdiki modern insan ise 50 bin yıl önce oluştu" dedi.

YYÜ Jeoloji Topluluğu’nun (YÜJEOT) Hakkı Atun Konferans Salonu’nda düzenlediği etkinlikler kapsamında, Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın, ’İnsanlık Tarihi Üzerine Bir Söyleşi’ konulu bir konuşma yaptı.

Konuşmasında volkanik patlamalar sonucu evrenin oluşumunun genişlemeyle sürdüğünü ve içinde çok sayıda gök adası olduğunu belirten Aşkın, "Evrende 150-200 milyar gök adası, bazı yıldızların yörüngesinde de gezegenler vardır. Şu anda yapılan çalışmalarda başka gezegenlerde yaşamın olmadığı bilim adamlarınca tespit edilmiştir. ’Ufo’ bir spekülatif konu olduğu için ve kanıtlar bana yeterli gelmediği için diğer gezegenlerde de başka bir yaşama dair bir bulgu olmadığına inanıyorum. Bizim gezegenimizin yaşı 4.6 milyar yıldır. Dünyamız ilk oluşmaya başladığında hayat olmadığını biliyoruz. Yaşamın dünya dışından bir yerden geldiği ve 3.8 milyar yıl önce yaşam olduğu bilim adamları ve fizikçiler tarafından ileri sürülmeye başlandı. İlk insana benzer canlının 6.7 milyon yaşında (Çat İnsanı) bulunan fosildir. Modern insan ise 50 bin yıl önce oluşmuştur" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri keman dinletisi sundu ve depremlerin, volkanik patlamaların oluşumu konulu video filmi izlettirildi.

van
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:52:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?