4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

YYÜ'ye bir tepki de VATSO'dan

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yönetiminin Van’ın gelişmesi için proje hazırlayan sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına duyarsız kalmakla suçlayarak, "Üniversite yönetimine yaptığımız tüm davetler karşılıksız kaldı. Halkın içine bir türlü çekemedik. Hiçbir çalışma yapmayan yöneticilerin üzerlerine sanki ölü toprağı serpilmiş" dedi.

Van’da Sivil Toplum Örgütleri Danışma Kurulu’nun daha önce eleştirilerine hedef olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi yönetimine bir tepki de VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu’ndan geldi.

Kandaşoğlu, YYÜ yönetimini Van’ın kalkınması için yapılan çalışmalara katılmamakla suçlarken, sivil toplum örgütlerinin yaptığı davetlere cevap vermemesine ise tepki gösterdi.

3 yıl önce VATSO yönetimine geldiklerinde YYÜ Rektörlüğü’ne proje hazırlanması ve birlikte çalışma yapılması teklifini götürdükleri kaydeden Kandaşoğlu, görevlendirilen 2 öğretim üyesinin zaman ayırmadığını kaydetti.

Kandaşoğlu, geçtiğimiz günlerde tekrar göreve seçilmelerinden sonra yapılan teklife ise cevap beklediklerini belirtti. Kandaşoğlu, "Van’daki sivil toplum örgütleri ve özellikle de üniversite ile işbirliği yapmak istiyoruz. Maalesef şimdiye kadar istediğimiz şekilde verim alamadık. Üniversite bize soğuk ve uzak. Yönetim ve idari kadroyu bir türlü sivil toplum örgütleri ile halkın içine çekemedik. En basitinden şuanda bahar mevsimi geldi. Her tarafa ağaç dikiliyor, bunların hangi şartlarda ve ne zaman dikilmesi konusunda vatandaşı bilgilendirme zahmetinde bile bulunmuyorlar. Ziraat Fakültesi Dekanlığı dahil hiç kimsede ses seda yok. Sanki üzerlerine ölü toprağı serilmiş" dedi.

Bölgede Elazığ başta olmak üzere, Diyarbakır, Malatya gibi illerindeki ticaret ve z-sanayi odalarının üniversitelerle birlikte proje hazırlamasına karşın YYÜ yönetiminin ilgisiz kalmasına bir anlam veremediğini kaydeden Kandaşoğlu, şimdiye kadar Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın’a verdikleri destekten dolayı da hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi.

Kandaşoğlu, "Biz ne kadar yakınlık gösterdiysek onlar bizden o kadar uzak kaldılar. Biz ilimizin kalkınması için stres içinde yaşam sürdürürken onların ise bu kadar rahat olmalarını anlayamıyoruz. YYÜ, çalıştırmak için İl Özel İdare Müdürlüğü’nden Çitören tesislerini aldı. 6-7 ay hiçbir çalışma yapmadıktan sonra tekrar geri iade etti. Tesislerde bulunan tüm mefruşat ve malzemelerinde birçoğunun tesisten çıkarıldığını öğreniyoruz. Tabi ki bununda kim tarafından götürüldüğüne de bilmiyoruz. Aynı şekilde Van Yün-İplik A.Ş.’yi alarak ekonomiye kazandıracaklarını kamuoyuna açıkladılar. Bizler de valilik ve siyasilere baskı kurarak üniversiteye devredilmesini istedik. Fabrikayı aldıktan sonra hiçbir çalışma yapmadan tekrar aldıkları İl Özel İdare Müdürlüğü’ne geri iade ettiler. Bu nasıl bir yönetim anlayışı belli değil. Bizler üniversite yönetimini üzerine düşen görevi yapmasını ve halkla birlikte bu ilin kalkınmasına katkı sunmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 15:20:37
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 14:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?