7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Zabıta Bayramı'na dayakla girdiler

Van Belediyesi tarafından alınan kararla seyyar satıcıların şehir merkezindeki ana cadde ve ara sokaklarda satış yapmalarına izin verilmezken, esnafların da işyerlerinin önüne malzeme bırakması yasaklandı.

Zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara yönelik her gün düzenli olarak yaptıkları operasyon bugünde devam etti. Van'ın Ordu Caddesi üzerinde bulunan esnafların 'Alo 153' nolu telefona yaptıkları ihbar üzerine bölgeye gelen zabıta ekipleri, kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Ordu Caddesi'ndeki esnafların taşlı, sopalı saldırısına uğradığı iddia edilen Zabıta Komiser Yardımcısı Mustafa Aydınoğlu kafasından, Tevfik Şaar kolundan, Komiser Hüsrev Akmancı, Levent Hacer, Cevdet Özbey ve Halit Yusufdağlı isimli zabıtalar ise çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar Van Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Hastaneye gelerek, yaralanan zabıtaların sağlık durumları hakkında bilgi alan Van Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul, esnafların yaptıkları davranışı tasvip etmediğini söyledi. Seyyarların cadde ve sokaklardan kaldırılmasının işyeri sahiplerinin lehine olduğunu kaydeden Hepkul, "Bizler esnaf için görev yapıyoruz. Esnafların bize bu şekilde davranması doğru değil. Görevimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz, gerekli hukuki girişimlerimizi yapacağız. Memurumuzu döven esnaflardan şikayetçi olacağız" dedi. Yaralanan Zabıta memurları ise saldırı olayını şu şekilde anlattılar:

"Ordu Caddesi esnafından 'İşyerimizin önünde seyyar satıcılar var' diye telefon ihbarı geldi. Bu caddeye gittiğimizde sadece küçük yaşta olan 2-3 seyyar çocuk vardı, onlarda bizi görünce kaçtılar. Ancak çevreden toplanan esnaflar, ellerinde sopa, taş ve kahvehane önünde bulunan demir sandalyelerle bize saldırdılar. Bunun önceden planlandığını tahmin ediyoruz. Kendimizi korumak için yaptığımız çabalar sonuç vermedi. Kafasından ve çeşitli yerlerinden yaralanan arkadaşlarımızı kendi imkanlarımızla hastaneye getirdik."

iha-van
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 23:02:27
Güncelleme :12 Eylül 2004 Pazar 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?