7
Mayıs
2024
Salı
VAN

Zabıta memurlarına AB semineri

VAN'DA ZABITA MEMURLARINA AB SEMİNERİ

Van Belediyesi ile Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanlığı bünyesinde bulunan Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu, zabıta memurlarına yönelik 'AB Türkiye İlişkileri ve Zabıta Eğitim Programı' konulu bir seminer düzenledi.

VATSO Tuşba Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan VATSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Naci Çakırgöz, Türkiye'nin 1950'de başlayan AB macerasının üyelik sürecinin başlamasıyla yeni bir döneme girdiğini kaydetti. Çakırgöz, sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere herkesin üye olmak istediği AB'nin de iyi tanınması için bu tür seminerlerin düzenlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

VATSO Genel Sekreter Yardımcısı ve AB Van Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç ise, bilgi merkezinin işleyişi ve Van Bürosu'nun yaptığı etkinlikler hakkında zabıta memurlara bilgi verdi.

Seminerde bir konuşma yapan Van Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit ise, Türkiye'de başlatılan demokratik açılımın AB üyelik sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti. AB'ye girme sürecinde başlatılan açılımları desteklediklerini kaydeden Bozyiğit, ancak bunların ev ödevi gibi değil de halkın istek ve beklentileri doğrultusunda yapılmasının daha doğru olacağını savundu. Bozyiğit, "Zabıta teşkilatı çoğu zaman fazla bir yaptırım gücü olmayan bir kurum durumundadır. Ama demokratik özerk yerel yönetimlerde zabıta teşkilatı daha oturmuş, demokratik, disiplinli bir teşkilat olacaktır. Aslında bu sorun sistemden kaynaklanan bir sorundur. Biz bu yüzden demokratik özerk yerel yönetimleri istiyoruz. Bizler belediyelerin halkın malı olduğunu söylüyoruz. Mademki belediyeler halkın malıdır, o zaman halkın talep ve istekleri doğrultusunda hizmet yapması lazım. Yerel dilini iyi kullanmalıdır. Belediyemizde çalışan zabıtaların birçoğu halkın ana dilini kullanamıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardında Can Baydarol, 'AB-Türkiye ilişkileri', Bahri Aydın ise 'Hizmet kalitesi ve etkili iletişim' konularında katılımcılara bilgiler verdi. Düzenlenen seminerin yarın yapılacak olan sertifika töre ile sona ereceği kaydedildi.

VAN'DA ZABITA MEMURLARINA AB SEMİNERİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 17:35:04
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 18:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?