5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Zabıtalardan aralıksız denetim

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı münasebetiyle başlattıkları denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş yağ ile eksik gramajlı ekmeklere el konuldu.


Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, son kullanma tarihi geçtiği için marketler tarafından toptancılara teslim edilmesine rağmen toptancılar tarafından tekrar düşük fiyatla piyasaya sürülen çok miktarda yağa el konuldu. Bu yağların bir kısmını mahalle fırınlarında çörek ve ekmek yapımında kullanıldığını tespit eden zabıta ekipleri, fırınlara yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Zabıta ekipleri, yaptığı denetimlerde çok sayıda eksik gramajlı ekmek, çörek ve son kullanma tarihi geçen yağa el koydu.


Halkın sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı olmadığını belirten Belediye Zabıta Müdürü Vahap Kıpçak, bu tür davranışlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi. Halkın sağlığını hiçe sayanlara karşı denetimlerini sıklaştırdıklarını belirten Kıpçak, yasalara uymayanlar hakkında yasal işlem yapacaklarını anlattı.

Denetim sonuçlarında elde ettikleri bilgi ve belgeleri esnafın bağlı olduğu oda yönetimini ile de paylaşacaklarını söyleyen Kıpçak, oda başkanlarının istemeleri halinde kendileriyle birlikte denetimlere katılabileceklerini vurguladı. Kıpçak, "Alışveriş yapan vatandaşlarımız yasadışı bir durum ile karşılaşmaları halinde '153 Alo Zabıta' telefonunu arayabilirler" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 15:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?