2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Zafer Bayramı için polis alarmda

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına gölge düşürecek olası eylemlere karşı il genelinde geniş kapsamlı asayiş ve güvenlik uygulaması yapıldı. 

İl giriş ve çıkışları ile şehir merkezinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulamalar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezi Amirliği'ne bağlı çok sayıda polis memurunun katılımıyla gerçekleştirildi. Şehir merkezine giriş yapan araçlar ekipler tarafından durdurulup detaylı bir şekilde aranırken, sürücü ve yolcuların da kimlikleri kontrol edildi.
 
Şehir merkezindeki uygulamaya katılan polisler ise internet kafe, kahvehane ve eğlence merkezlerini denetleyerek vatandaşlar üzerinde kimlik sorgusu yaptı. İnternet kafelerdeki bilgisayarları tek tek kontrol eden polis ekipleri, en son girilen siteleri kontrol etti. 

Yaklaşık 3 saat devam eden uygulamada terör içerikli herhangi bir suça rastlanılmazken, bin 165 kişi kimlik sorgusundan geçirildi. Uygulamada 34 iş yerinde denetleme yapıldı. 345 aracın kontrolden geçirildiği uygulamada eksik evrak nedeniyle 6 araç trafikten men edildi. 8 işyerine cezai işlem uygulanırken, evrak eksikliğinden 1 işyeri kapatıldı. 

Vatandaşların güven ve huzuru için zaman zaman bu tür uygulamaların devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:32:54
Güncelleme :30 Ağustos 2008 Cumartesi 09:36:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?