6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

Zeve Şehitlik Anıtı onarıldı

ZEVE ŞEHİTLİK ANITI ONARILDI

Van Valisi Münir Karaloğlu, onarımı yapılan Zeve Şehitlik Anıtı'nda incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu'nun talimatıyla 1915 yılında Ermeniler tarafından şehit edilen 2 bin 500 Vanlı'nın anısına yaptırılan Zeve Şehitlik Anıtı'nda onarım yapıldı.

Vali Karaloğlu, beraberinde yardımcısı Atay Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren ve Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir'le birlikte akşam saatlerinde anıt çevresinde incelemelerde bulundu. 15 metre yükseklikteki anıt kule, alimünyum kompozitten yapılırken yüklenici firma tarafından üzerine aynı malzemeden bir adet de Türk Bayrağı yapıldı.

Tören alanı ve anıt çevresindeki çalışmaları yerinde inceleyen Karaloğlu, Ermeniler tarafından şehit edilen vatandaşların isimlerinin yer alacağı bölümün de bir an önce tamamlanmasını istedi. Karaloğlu, ayrıca Ermeni katliamında şehit olan ve yüzlerce Müslümanın yattığı Zeve Mezarlığı'nın da yeniden gözden geçirilmesi talimatını verdi.

ZEVE KATLİAMI

1915 yılında Rusların desteğiyle bölgeye giren Ermeni çeteciler, yakın çevredeki 7 köyden kaçarak Zeve'ye sığınan yaklaşık 2 bin 500 Müslümanı, kısa bir direnmenin ardından kadın-erkek, genç-yaşlı-çocuk demeden acımasızca katletmişlerdi.

ZEVE ŞEHİTLİK ANITI ONARILDI
ZEVE ŞEHİTLİK ANITI ONARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 16:59:01
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 17:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?