3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

Zimmet olayına tepki

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, Sağlık İl Müdürlüğü'nden yaşandığı iddia edilen zimmet olayına tepki göstererek, "Bu talihsiz olayın bir an önce sonuçlanmasını ve suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmasını sağlık camiası olarak sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. 

Ortaklar İş Merkezi'nde bulunan sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık-Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, Sağlık İl Müdürlüğü'nden yaşanan usulsüzlükten dolayı sağlık camiası olarak son derece rahatsız olduklarını belirtti. Bilgin, hiç kimsenin camianın adını karalamaya hakkı bulunmadığını dile getirdi. Çalışanların hak ettikleri paranın kendi hesaplarına ve başkalarına peşkeş çekenleri Sağlık-Sen Van Şubesi olarak nefretle kınadıklarını vurgulayan Bilgin, "Bu usulsüz olayın ucu nereye ve kime dokunursa dokunsun bu işin sonuna kadar gidilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlık-Sen, olarak bu işin takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Şu anda bu olayın sorumlusu olarak tutuklanan şahsın Van İl Sağlık Müdür Yardımcısı olması, aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan ihalelerde komisyon başkanlığı yapması ister istemez akıllarda bazı soru işaretleri uyandırmaktadır. Türkiye'deki yolsuzlukların çoğunluğunun ihalelerde yapıldığını düşündüğümüzde acaba bu birimdeki ihalelere de yolsuzluk sirayet etmiş olabilir mi? Sorusunu akla getiriyor" dedi. 

Bilgin, idari soruşturmayı yürüten müfettişin ve adli soruşturmayı sürdüren mercilerin, 'Bu usulsüz para akışını şu anda tutuklu bulunan şahıs tek başına mı yaptı, yoksa başkaları da var mı?', 'Bu evrakları en son imzalayan ita amirlerinin, saymanlıktaki ve bankadaki sorumluların her seferinde bu usulsüzlük dikkatlerinden kaçmış olabilir mi?', 'Bu olayın bir ihmal mı yoksa organizeli bir çalışmanın ürünü mü?' olduğuna dikkat edeceklerine inandığını vurguladı. 

Devleti zarara uğratmanın vatana ihanetten bir farkının olmadığını iddia eden Bilgin, ihanet yapana verilen cezanın aynısını bu tür insanlara da verilmesi gerektiğini kaydetti. Bilgin, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp etmeye çalışanlar çok mu cesaretlidirler? Yoksa onları caydıracak cezaların yetersiz oluşunda mıdır? yolsuzluğu belgeli olanların bile çok az cezayla kurtulmaları ya da hiç ceza almamaları bu zihniyetteki insanları cesaretlendirmekte ve hatta teşvik etmektedir. Bu tür usulsüzlüklerin önlenmesi için mutlaka cezaların caydırıcı olması gerekmektedir" şeklinde konuştu. 

İşin ehli olmayan insanların yönetici olarak atanmasının böyle sonuçlar doğurduğunu belirten Bilgin, Sağlık-Sen Van Şubesi olarak bu işin takipçisi olacaklarını ve yapılan bu yolsuzlukların uzantısı için gereken mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti. 

Zimmet suçundan geçtiğimiz hafta tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen İl Sağlık Müdür Yardımcısı K.P., döner sermayeden Sağlık Bakanlığı personeline verilecek payların dağıtımı esnasında bankaya gönderdiği dağıtım listesindeki isim ve tutarında oynama yaparak Sağlık Bakanlığı personeli olmayan, kimisi akrabası ve iletişimde olduğu şahıslara aktarma yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı. Zimmet olayını yaklaşık 2 yıl boyunca miktarlarını küçükten yükseğe doğru artırmak suretiyle müteakip defalarca gerçekleştirdiği tespit edilen Müdür Yardımcısı K.P.'nin 500 bin YTL'yi aşan bir usulsüz harcama ve kamu kaynağını zimmete geçirdiği belirtiliyor

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 16:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?