5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Ziyaretçi sayısı arttı

Van Arkeoloji Müzesi Müdiresi Fütuhat Özkaynak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinde 15 Temmuz 2009 tarihinden itibaren başlatılan ücretsiz giriş uygulamasının ardından, Van Arkeoloji Müzesini 261'i yabancı olmak üzere toplam bin 461 turistin ziyaret ettiğini söyledi.


Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özkaynak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müze ve ören yerlerine yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırmak amacıyla 45 ildeki 83 müze ve ören yerine bir süre önce ücretsiz giriş uygulaması başlatıldığını hatırlattı. Özkaynak, tarihi, arkeolojik ve kültürel değerleri tanıtmak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla uygulamanın başlatıldığını belirterek, "Uygulamanın meyvelerini almaya başladık. Daha önce ayda 100 kişinin ziyaret ettiği müzemiz, artık günlük bu rakamı aşmaya başladı. Artık bir günde 131 ziyaretçi ağırlamaya başladık. Bu rakamlara ilk kez ulaşıyoruz. Bu ciddi bir artıştır" dedi.


Özkaynak, çocuk, yetişkin fark etmeksizin yediden yetmişe herkesi müzeye beklediklerin ifade ederek, "Geçmişini bilmeyen bir toplumun kendiyle barışık olması düşünülemez. Müzemizde bugün Urartu, Selçuklu, Akkoyunlu, Karakoyunlu devletlerinden Osmanlı Devleti'ne kadar birçok medeniyete ait 3 bin 200 adet eser sergileniyor. Burada o dönemler bölgemizde yaşayan insanların yaşam biçimleri hakkında ipucu verecek, o dönemin izlerini taşıyan birçok eşya mevcut. Bunların mutlaka gelip görülmesi gerek. Herkesi bu değerlerimizi görmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.


Ailerin daha önceleri öğrenciler için ücretsiz diye sadece çocuklarını gezdirdiklerini ifade eden Özkaynak, artık anne babaların da müzeyi çok rahat gezebildiklerini ifade etti.


Bu arada müzenin giriş kapısına Türkçe ve İngilizce "Giriş Ücretsizdir" yazılı büyükçe tabelaların asılması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 18:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?