2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

Zorlu okul yolu

Van'da yüksek tepeye inşa edilen ve yolu olmayan okullarına ulaşmak için hergün patika yolu zorlukla tırmanmak zorunda kalan öğrencilere aileleri de destek veriyorlar. 

Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Kinyas Kartal İlköğretim Okulu'na giden öğrenciler, her gün okullarına ulaşmak için büyük sıkıntı çekiyor. Patika yolu yürüyerek okulun bulunduğu tepeye tırmanan öğrenciler, büyük tehlikeler atlatıyor. Yağışlı günlerde yolun çamurlaşmasından dolayı gidiş ve gelişlerinde düşmekten kurtulamayan bir çok öğrencinin giysileri çamura batarken, bazı öğrencilerin ise düşerek yaralandıkları belirtildi. 

Okulun sadece bir tarafında yol bulunduğunu ifade eden Kemal Örge ve Raif Bardur isimli mahalle sakinleri diğer bölgelerin rampa olduğunu belirtti. Okulun öncelikli yoluna ulaşabilmek için rampa olan bölgelerin aşılması gerekliliğinden bahseden Örge ve Bardur, bunun çok zor olduğunu kaydettiler. Yetkililerin seslerine kulak vermelerini beklediklerini ifade eden Örge ve Bardur, "Yüzlerce çocuğumuz okullarına gidebilmek için her gün bu tepelerden gidip geliyorlar. Zaman zaman düşmelerinden dolayı ciddi yaralar alıyorlar. Kış aylarında ve özellikle yağışlı günlerde buraların kayganlaşmasından çocuklarımızın düşmemesi için ellerinden tutup onlarla birlikte tırmanıyoruz. Okulumuza dört bir taraftan öğrenci gelmektedir. Diğer tarafta kalan okulun asıl yoluna öğrencilerin ulaşması uzun zaman almaktadır. Çocuklarımız da derslerine geç kalmamak için mecburen bu yolu seçmektedirler. İlgili makamlarımızdan çocuklarımızın eğitimleri için buraya bir düzenleme getirmelerini bekliyoruz" dedi. 

Muhammed Bardur ve Kadriye Bardur isimli öğrenciler ise, tırmanırken büyük sıkıntılar çektiklerini ifade ederek, bundan dolayı elbiselerinin çamur olduğunu belirttiler. Bunu gören öğretmenlerinin üstlerini değiştirmeleri için eve gönderdiğini anlatan öğrenciler bunun da derslerinde geri kalmasına sebep olduğunu kaydettiler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:13:19
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 10:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ela tunç IP: 85.104.118.xxx Tarih : 27.10.2008 11:47:24

başarıya giden yollar engebelerle doludur zaten:)))hem şimdiden ilerde çıkacakları dağlar için antreman yapmış oluyolar.düz bi okul yolu olsa bu sefer de başka bi şeyden yakınacaklar.her zaman şikayet edecekleri bi şeyleri oluyo zaten bunların.iki yokuş tırmanmak zor geldiyse diyecek şey bulamıyorum ben.