4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

Zulüm mağdurları memleketlerinde

Van’ın Erciş İlçesi’nin Kırkdeğirmen köyünde, ağa zülmünden kaçtıklarını iddia ederek Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne giden köylülerden 2 kişilik temsilci, Vali Niyazi Tanılır’ın daveti üzerine Van’a geldi.

Bugün uçakla Van’a gelen Sait Bayar ve Osman Akbaş isimli temsilciler Ferit Melen Havaalanı’nda valilik yetkilileri tarafından karşılandılar. Vali Niyazi Tanılır davet ettiği temsilcileri makamında kabul ederek, yaklaşık 1 saat görüştü.

Vali Tanılır, basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmazken, temsilcilerden Sait Bayar, Vali Tanılır’ın daveti üzerine geldiklerini söyledi. Ağa M. Zeki Müjde’nin zülmünden kaçtıklarını ve gittikleri yerde kendileri için tahsis edilen misafirhanede kaldıklarını belirten Bayar, "Biz 120 kişi kış ortasında ağa zulmünden kaçtık. Kesinlikle geri dönmemiz söz konusu olamaz. Satın aldıkları çiftlikte yaşamak için köyden ayrıldıkları söylentileri ise kesinlikle doğru değildir. Rahatsızlığım nedeniyle bugünkü görüşmeyi kısa tuttuk. Yarın Vali Tanılır ile tekrar bir görüşme yaptıktan sonra Van’dan ayrılacağız" dedi.

Öte yandan, temsilcilerin Van’da kalan akrabaları, yapılan görüşme sırasında ağa M. Zeki Müjde’nin adamları tarafından kafası balta ile kırılan yakınının fotoğrafını önce Vali Tanılır’a daha sonra basın mensuplarına gösterdikten sonra valilik binasından ayrıldılar.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 19:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?