4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

14 tutuklama kararı

Van'da geçtiğimiz gün yaşanan olayların ardından gözaltına alınan ve dün adliyeye çıkartılan sanıklardan 17'si çocuk 38 kişiden 14'ü tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Geçtiğimiz Pazartesi günü Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasının ardından polis ekiplerine taşlarla saldıran göstericilerden gözaltına alınan ve yaşları büyük olan 64 kişi, dün saat 10.30 sıralarında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Van Adalet Sarayı'na getirilmişti.

Cumhuriyet savcılığına çıkartılan sanıkların saat 23.00'e kadar süren ifade verme işlemlerinin ardından 21 kişi tutuklama istemiyle Van 4. No'lu Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilirken, 43 kişi ise serbest bırakıldı. 4 No'lu Ağır Ceza Mahkemesi'nde de sabah saatlerine kadar süren sorgularının ardından 12 kişi hakkında "yasadışı slogan atmak, görevli memura mukavemet etmek ve devlet malına zarar vermekten" tutuklanarak Van M Tipi kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, olayların ardından gözaltına alınan ve geçtiğimiz Salı günü çıkarıldıkları nöbetçi savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 çocuk ise, dün öğleden sonra Van Adalet Sarayı'na getirildi. Gece geç saatlere kadar mahkeme heyeti tarafında sorgulanan çocuklardan 2'sinin aynı suçlardan tutuklandığı ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 12:55:10
Güncelleme :10 Eylül 2005 Cumartesi 12:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ RAMAZAN GÜLER IP: 85.101.159.xxx Tarih : 12.09.2005 15:00:11
Gerek iç gerekse dış mihraklar tarafından proveke edilerek kardeş halklar arasında etnik ayrımcılığı zirveye doğru tırmandırmaya çalışan türk kürt bütün hepinizden vede yaptıklarınızdan utanç duyoyorum.Kimin neyine zarar vermeye çalıştığınızın farkındamısınız acaba?Ortak paydamız olan inanç kardeşliğini bir kenara bırakarak bizden olmayanların kötü emellerine piyon olarak hizmet etmeye daha ne kadar devam edeceksiniz?Artık birilerinin kötü emellerine alet olmaktan kurtulup kardeşliğimizi hatırlayarak ortak paydamız olan inanç çatısı altında tek bir yürek tek bir bilek olup bize doğru savrulan hedeflere siper olmalıyız.Kurtuluşumuzun çareside budur. Aksi takdirde buzun suda eriyip yokolduğu gibi biz kardeş halklarda birbirimize düşüp kardeş kanı akıtmaya devam ederek eriyip yok olacağız.