2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Dağlıca davasında karar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen baskında kaçırılan ve serbest bırakıldıktan sonra tutuklanan 8 asker ile ilgili yapılan ilk duruşmada sınırlı yayın yasağı kararı çıktı.

Mahkeme heyetinin, kamu düzeni, kamu güvenliği, ailelerin saygınlığını koruması ve sanıkların toplum içerisindeki saygınlıklarını koruması gerekçesiyle sınırlı olarak yayın yasağı kararı aldığı belirtildi. Askeri Mahkeme'den çıkan tutuklu askerlerden Piyade Er İlhami Demir ve Ramazan Yüce'nin avukatları Zeki Yüksel ve Dinçer Aslan, yayın yasağı kararı ile ilgili açıklama yaptı. Avukat Zeki Yüksel, "Mahkeme tarafından duruşma ile ilgili sınırlı gizlilik kararı alındı. Bu karar CMK'nın 187. maddesi gereği
alınmıştır. Karar ile duruşma izlenebilir ancak içeriği ile ilgili haber yapılamaz. Sanık ve tanık beyanları yazılamaz ancak duruşmanın genel hatları ile ilgili yayın yapılabilir. Dolayısıyla biz de dosyanın içeriği ile ilgili açıklama yapamıyoruz" dedi.

Avukat Dinçer Aslan ise tanık ve sanıkların ifadelerinin kamuoyuna yansıtılmasının yasaklandığını belirterek, "Mahkeme heyeti verdiği ara kararda, kamu düzeni, kamu güvenliği, ailelerin saygınlığını koruması ve sanıkların toplum içerisindeki saygınlığının korunması amacıyla davayla ilgili sınırlı olarak yayın yasağı konulmuştur. Tanıkların ve sanıkların ifadelerinin kamuoyuna yansıtılması, çoğaltılması, bu konuda herhangi bir iletişim aracı ile topluma yansıtılması yasaklanmıştır. Duruşma içerisindeki tanık ve sanık ifadeleri kesinlikle haber yapılamayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 15:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?