4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

2 bin 600 litrelik kaçak mazot ele geçirildi

Van'da, jandarma ekipleri tarafından şüphe üzerinde durdurularak aranan şehirler arası bir yolcu otobüsünün koltuk altı ve tavan bölümlerinde özel olarak dizayn edilmiş depolar içinde, 2 bin 600 litrelik kaçak mazot ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan Zernek Asayiş Noktası'nda icra edilen kontrol faaliyetleri sırasında özel bir firmaya ait M.H. isimli şahsın yönetimindeki 31 FF 950 plakalı şehirler arası yolcu otobüsünü, dış kaportasının orijinal olmamasından şüphelenerek durdurdu.

Otobüste arama yapan jandarma ekipleri, görenleri hayrete düşüren bir durumla karşılaştı. Otobüste, yolcu koltukları ile tavandaki klima boşluğunu olduğu gibi kaplayan özel olarak dizayn edilmiş mazot depoları bulundu. Otobüs içerisinde gizli olarak düzenlenen ve borularla birbirlerine bağlı olan mazot depolarında çıkan 2 bin 600 litre mazotu 60'lık ve 70'lik 40 adet plastik bidona dolduran jandarma ekipleri, otobüste tam detaylı arama yapmadıklarını ve araştırma neticesinde yeni depoların ortaya çıkabileceğini söyledi.

Döşenen kaçak depolarla her defasında getirilen mazotun piyasa değerinin 5 bin 500 YTL olduğu belirtilirken, gözaltına alınan otobüs şoförü M.H.'nin ise çıkarıldığı adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 15:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?