4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

80 gösterici gözaltında

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, meydana gelen olayların ne Van'a, ne de Vanlılar'a yakıştığını söyledi. Olayların tamamen kontrol altına alındığını ifade eden Vali Tanılır, sokağa çıkma yasağının söz konusu olmadığını belirtti.

Bugün yaşanan olayları değerlendiren Vali Tanılır, yaşananların son derece üzücü olduğunu belirtti. Bu olayların yaşanmamasını arzu ettiğini kaydeden Vali Tanılır, güvenlik güçlerinin yaşanan olaya kısa sürede hakim olduğunu söyledi. Halkın kanunlara saygılı olması gerektiğini hatırlatan Vali Tanılır, "Yaşanan olaylara karışan hemen hemen tüm göstericiler 17-20 yaş arası küçük çocuklardan oluşuyor. Bu yaşlardaki çocuklar daha kolay kandırılıyor. Bu konuda da ailelere büyük görevler düşüyor. Herkes evlatlarına sahıp çıksın" dedi.

Yaşanan olayda 80 civarında gözaltı olduğunu belirten Vali Tanılır, "Olayda 3 polis, 7 gösterici olmak üzere toplam 10 kişi yaralandı. Toplumsal olaylarda malesef bu gibi şeyler meydana geliyor. Vatandaşlar provokasyonlara kapılmamalıdırlar. Kolluk kuvveti olaylara hakim olduğu için sokağa çıkma yasağına gerek duyulmadı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 11:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?