4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Adalet yerini bulacak

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün gece tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın avukatı Teoman Evren, gerekli savunmayı yapıp itiraz haklarını kullanacaklarını belirterek, "Biz suçsuzluğumuza inanıyoruz. Yakın zamanda adalet yerini bulacaktır" dedi.

YYÜ Rektörü Aşkın'ın dün gece tutuklanarak Van Kapalı M Tipi Cezaevi'ne konulmasının ardından yardımcıları Prof. Dr. Hasan Ceylan, Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve avukat Teoman Evren sabahın erken saatlerinde rektörlük binasında bir değerlendirme yaptı.

Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrası Türkiye Barolar Birliği (TBB) eski Başkanı-avukat Teoman Evren, gazetecilerin Rektör Aşkın'ın tutuklanmayla ilgili sorularını yanıtladı. Evren, "Biz suçluluğumuza inanıyoruz. Bunu ispat etme imkanına da her zaman sahibiz. Hiç merak etmeyiniz. Yakın zamanda adalet yerini bulacaktır. Gerekli savunmayı yapacağız" dedi.
Bir gazetecinin "İtiraz hakkını ne zaman kullanacaksınız?" sorusuna ise Evren, "Tabii ki kullanacağız. Bu her zaman olabilir" şeklinde cevapladıktan sonra araca bindi. Bu arada Evren ile birlikte aynı araca binen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan da, gazetecilerin tutuklanmayla ilgili yönelttiği soruya, "Yetkimiz yok, bu nedenle konuşamıyorum" diye yanıt verdi.

Gazeteciler, daha sonra YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın kampüsteki konutuna giderek eşi Oya Aşkın ile görüşmek istedi. Ancak gazetecilerin ısrarı üzerine Oya Aşkın, basın danışmanı aracılığıyla açıklama yapmak istemediğini bildirdi.

Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında, 1998 yılında İspanyol Expansiyon Firması'ndan 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımıyla ilgili ihalede usulsüzlük yapıldığına yönelik suçlamalar bulunuyordu. Rektör Aşkın, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100. maddesinde geçen "mevcut delillerin durumu ve delillerin karartılması ihtimaline karşı" tutuklanmıştı. Aşkın hakkında daha önce açılan 6 dosyadan 5'inde görevsizlik kararı verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 15:03:24
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 17:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol s IP: 81.215.106.xxx Tarih : 15.10.2005 19:48:40
ortada bi suç varsa cezasını çekmekten başka yolu yok ....ama planlı bir tutuklama