4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Başhekim aleyhine Aşkın için suç duyurusu

Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Hakkari Tabip Odası Yönetim Kurulu, tutuklu bulunan, ancak rahatsızlığı nedeniyle tedavi altında tutulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini iddia ettikleri YYÜ Araştırma Hastanesi Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, Rektör Aşkın'ın sağlığıyla ilgili kendilerine birtakım bilgilerin geldiğini ve bu bilgilere göre basında çıkan açıklamaların doğru olmadığı öne sürüldü. Yapılan açıklamaların kamuoyunu yanıltmak, mahkemeyi etkilemek ve bu yolla bir kazanım elde etmeye yönelik olduğunun iddia edildiği açıklamada, basında ve kamuoyunda, Rektör Yücel Aşkın'ın sağlığıyla ilgili açıklamaların yakından takip edildiği kaydedildi.

Basında çıkan çelişkili sağlık haberlerinin endişeyle izlediğinin belirtildiği açıklamada, hekim camiası olarak yargının bağımsızlığına olan güvenlerinden dolayı adli süreci etkileyecek beyan ve davranışlardan sakınmaya çalıştıkları ifade edildi. Açıklamada, "Rektör Aşkın'ın tıbbi gözlem altında tutulduğu ve rektörlüğe bağlı bir birim olan YYÜ Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nce yapılan çelişkili sağlık haberleri, yargıyı etkilemeye yönelik açıklamalar olarak değerlendirilmektedir. Gelen bilgilerde, örneğin hastaya atfedilen 'Aort Anevrizması' tanısının gerçeği yansıtmadığı, MR bulgularına göre mevcut durumun yüksek tansiyon hastası birçok kişide görülebileceği, koroner damarda yüzde 65 darlık olarak açıklanan anjio sonucunun oldukça abartılı olduğu, psikolojik sorunlarını olduğundan çok farklı gösterildiği öne sürülmektedir. Başhekim tarafından basına yapılan 'Bir aile hekiminin ruhsal tedavi ve terapi uyguladığı' açıklaması ise bir üniversite hastanesinde asla yapılmaması gereken bir uygulamadır.

Üniversite hastanesinde tam teşekküllü bir psikiyatri anabilim dalı ve kliniği bulunmaktadır. Hastayla ilgili psikiyatri kliniğinin bilgisi olmadan defalarca 'Kötüye gidiyor psikolojisi', 'Gittikçe bozuluyor' gibi açıklamaların yanlış ve kasıtlı, yargıyı etkilemeye yönelik olduğu düşünülüyor" denildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Yoğun bakımda tutulan hastanın gerçekten hayati tehlikesinin bulunup bulunmaması da açık değildir. Basına yapılan açıklamalarda, hep hayati tehlikesinden, durumun kritik olduğundan bahsedilmektedir. Ancak basında, hastayı ziyaret eden bir sürü kişi ve heyetin olduğunu izlemekteyiz. Ziyaret sırasında ortadan kalkan, sonra devam eden hayati tehlike durumunu da hekim camiası olarak anlamakta güçlük çekiyoruz.

Hayati tehlike ve yoğun bakımla ilgili başhekim tarafından yapılan açıklamaların da yargıyı etkilemeye yönelik olduğu bilgileri tarafımıza gelmektedir. Tarafsız ve ehil bilirkişilerce yapılacak incelemelerle hastanın sağlık sorunlarıyla ilgili gerçek bilgilere ulaşabileceğini düşünüyoruz. Tutuklu Rektör Aşkın hakkında basına gerçeği yansıtmayan sağlık haberleri vererek bu yolla kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yargıyı etkilemeye çalışan Başhekim H. Avni Şahin'in suç işlediği kanaatindeyiz ve hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk."

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 21:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?