4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

El bombasıyla öldürmek istediler

Van'da, dün gece geç saatlerde bir eve atılan el bombası büyük bir gürültüyle patlarken, bombanın infilak ettiği odada kimsenin olmayışı muhtemel bir faciayı önledi. Duvarları delik deşik olan evde maddi hasar meydana geldi.

Olay dün akşam saat 23.00 sıralarında Hacibekir Mahallesi Sürmeli 2. Sokak'ta meydana geldi. Hadi Alkan isimli vatandaşa ait evin bir odasına kimliği belirsiz kişiler tarafından el bombası atıldı. Bombanın patladığı odada kimsenin olmayışı, bir faciayı önledi. El bombasının büyük bir gürültüyle infilak etmesi sonucu duvarlar delik deşik olurken, içeride bulunan malzemelerde ise büyük hasar meydana geldi.

Olay yerine gelen Van Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri ile Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha ekibi, evde geniş çaplı arama başlattı. Bomba uzmanları, el bombasının atıldığı evin odasında büyük bir mıknatısla didik didik arama yaparak bazı kalıntılar buldu. El bombasına ait diğer kalıntılara ulaşmak için oda içerisindeki malzemeleri dışarıya çıkartan polis ekipleri, daha geniş çaplı arama başlattı.

Ev sahibi Hadi Alkan, dün akşam saat 23.00 sıralarında evlerinin aşağısındaki bakkala sigara almaya gittiğini, dönüşte büyük bir patlamanın meydana geldiğini ifade etti. Alkan "Patlama sesini duyunca eve doğru koştum. Bir odadan alevler çıkıyordu. Hemen kendi imkanlarımla ateşi söndürdüm. Bu arada 2 kişinin kaçtığını fark ettim, ama karanlık olduğu için kim olduklarını göremedim. Saldırıyı hemen bağlı bulunduğumuz polis merkezine bildirdim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:45:10
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?