4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kurt, olay yerinde

Van'da Erek Polis Merkezi'ne bırakılan ve cinsi henüz belirlenemeyen bir maddenin patlaması sonucu binanın idari biriminde ağır hasar meydana geldi. İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, patlamanın muhtemelen ses bombası olabileceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre bugün saat 16.40 sıralarında Halilağa Mahallesi Dargın Sokak'ta bulunan Erek Polis Merkezi'nde patlama meydana geldi. Lojmanın girişine bırakıldığı belirtilen maddenin patlaması sonucu polis merkezine ait idari birimde madde hasar meydana geldi. Patlama sonrası sesten etkilenen 2 polis hastaneye götürülürken, lojmanlarda bulunan aileler boşaltıldı.

Polis merkezi çevresi güvenlik kordonuna alınırken, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt da, konutunun 30 metre uzağındaki olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerden sonra gazetecilere bir açıklama yapan Kurt, olayın saat 16.40 sıralarında meydana geldiğini hatırlatarak, "Karakolumuzda bir patlama oldu.

Bomba uzmanı ekiplerimiz şu an çalışma yapıyorlar. Kesin netice, yapılan çalışmadan sonra belli olacak. Şu anda bir şey diyemiyoruz. Ama muhtemel bir ses bombası olabilir. O da kesin bir şey söyleyemiyoruz. Gerekli kriminal incelemeler yapıldıktan sonra netice belli olacak. Bina içerisindeki oda duvarlarında hasar var. Bunun haricinde arkadaşlarımızda herhangi bir yaralanma veya ölüm yok.

Teknik inceleme neticesini bekleyeceğiz. Şu an da gözaltında kimse yok. Burası karakol, çok insan girebiliyor. İfade vermek için, şikayet için girerler var. Bunların tetkikleri yapılıyor. İnşallah kısa sürede çözülür" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2005 Pazartesi 20:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?