4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Rektöre soruşturma

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, hakkındaki suçlamalarla ilgili ifade vermek için sabahın erken saatlerinde 4'cü ağır ceza mahkemesine geldi. Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Oluşturmak, Resmi Evrakta Sahtekârlık, Tehdit ve Baskı ile İhaleye Fesat Karıştırmak'' suçlarından YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın hakkında 5 Nisan 2005'te başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, 14 Temmuz'da üniversite yerleşmesindeki evinde yapılan aramada bulunan tarihi eserler ve dosyaların incelenmesinden sonra ''Görevi Kötüye Kullanmak, Hukuka Aykırı Kişisel Veri Elde Etmek, Mal Bildiriminde Bulunmamak ve Tarihi Eser Kaçakçılığı'' suçlarından da hakkında soruşturma başlatılan Aşkın, Ağır Ceza Savcısı Ferhat Sarıkaya tarafından ifadesi alınmak üzere 4'cü ağır ceza mahkemesine çağrıldı.

Rektör Aşkın'ın 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Ferhat Sarı kaya’ya "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Oluşturmak, Resmi Evrakta Sahtekârlık, Tehdit ve Baskı ile İhaleye Fesat Karıştırmak'' suçlarıyla ilgili, ifade vereceği öğrenildi. Rektör Aşkın, Adliye kapısında kendisini görüntülemeye çalışan gazetecileri atlatmak için Adliye kapısını kullanmazken, ifade vermek için, adliyeye girişi arka kapıdan yaptı. Gazetecilere yakalanan Aşkın, herhangi bir açıklamanız olacak mı sorusuna şuan için hayır cevabını verdi.

HİKMET BAKAN
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 14:59:41
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 17:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?