4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şemdinli olaylarına protesto

Mavi Plaza İş Merkezi'nin önünde, DTP ve Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Van İl Teşkilatları ile 9 sivil toplum örgütü Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde meydana gelen olayları kınayan basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması yapılmadan önce alınan güvenlik tedbirlerini gören Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Özdal Üçel, bu durumun kendilerini tedirgin ettiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Güvenlik tedbirlerinin maksadının, toplumsal yaşamın güvenliğini sağlamaya dönük olduğu bilincinde olduklarını da kaydeden Üçel, basın mensuplarına dönerek, "Özellikle kitlemizin demokratik tepkisini dile getirme söz konusu olunca güvenlik güçleri tedbirleri artırıyor. Şuan kendi binamızın önünde sıkıştırılmış olduğumuzu gözlemliyorsunuz. Bu ciddi anlamda bir gerginlik oluşturuyor. Bütün üyelerimizi psikolojik olarak olumsuz yönde etkilenmektedir" şeklinde tepki gösterdi.

Her hangi bir taşkınlığın yapılmaması için güvenlik tedbirlerini artıran Van İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, caddeyi çift şeritli olarak araç ve yaya trafiğine kapatarak, binada çıkarak basın açıklamasını katılan kalabalığı çember içine aldı.

Açıklamanın yapıldığı bölgeye polis panzerleri sevk edilirken, çok sayıda polis ise uzun namlulu silahlarla çevrede güvenlik tedbiri aldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 20:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?