4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Şüpheli teneke paniği

Van'da, savcı ve hakimlerin kaldığı lojmanların önüne bırakılan şüpheli tenekeler, İl Emniyet Müdürlüğü'nü harekete geçirirken, bazı adliye görevlileri de evlerine gidebilmek için dakikalarca sokakta bekledi.

Edinilen bilgilere göre, bu aşkam saat 18.30 sıralarında Şerefiye Mahallesi'nde bulunan Aksu Adalet (Devlet Güvenlik Mahkemesi) Lojmanları'nın önünde bulunan tenekeleri gören vatandaşlar, 'Alo 155 Polis İmdat' telefon hatını arayarak bilgi verdi. Yapılan ihbarın ardından trafik polisleri yolu çift taraflı araç ve yaya trafiğine kapatırken, asayiş ekipleri de çevre emniyeti alarak vatandaşların tenekelere yaklaşmalarını engelledi. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel kıyafetini giyerek içerisi kumla dolu olan tenekelerden 2 tanesini fünyeyle patlattıktan sonra geri kalanları ise tek tek kontrol etti.

Emniyet şeridi oluşturulan sokakta oturan vatandaşlar da sık sık polis megafonu ile ikaz edilerek pencere ve balkonlara çıkmamaları konusunda uyarıldı. İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ve bir çok şube müdürünün de takip ettiği çalışmaların neticesinde 8 adet olduğu belirtilen ve içerisi kumla dolu olan tenekeler tek tek kontrol edildikten sonra lojmanların girişleri de arandı. Herhangi bir patlayıcı ve suç unsuru maddeye rastlanmaması üzerine yaklaşık olarak 2 saat araç ve yaya trafiğine kapalı olan sokak, tekrar açıldı. Bazı adliye çalışanlarının ise evlerine gidebilmek için çalışmalar süresince sokakta bekledikleri gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 21:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?