4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Umuda yolculuk ölümle bitti!

Van'ın Erciş İlçesi'nde, yurda yasadışı yollarla giren Pakistan uyruklu mültecilerin umut yolculuğu ölümle sonuçlandı. Günlerce kapalı kasa bir kamyonette aç kalan ve yeterli hava alamayan kaçaklardan 1'i, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan bir ihbar sonucu ilçe çıkışında terk edilmiş çalıntı bir kamyonet içinde 47 Pakistan uyruklu mülteci yakaladı. Mültecilerden sağlık durumu kötü olan 3'ü, polisler tarafından Erciş Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yarı baygın şekildeki 3 şahıstan 35 yaşlarındaki erkek ve ismi belirlemeyen Pakistan uyruklu kaçak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, diğer 2 kişiye ise hastanede serum bağlandıktan sonra yemek verildi.

Yunanistan'a gitmek istedikleri belirlenen kaçakların 3 gün boyunca kamyonet içinde tutuldukları, açlık ve havasızlık nedeniyle ölümle burun buruna geldikleri belirtildi. Kaçakların ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilecekleri belirtildi. Ölen şahsın cesedinin ise kesin ölüm sebebinin araştırılması için Malatya Adli Tıp Merkezi'ne gönderileceği bildirildi.

Öte yandan, sürücüsü tarafından terk edilen kamyonetin çalıntı, plakasının ise sahte olduğu tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 12:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?