4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vali geçtikten sonra herkes bildiğini okuyor

Van şehir merkezindeki park kargaşası bir türlü çözülemiyor. Sürücülerin, cadde ve ara sokaklarda trafik polisleriyle trafik zabıtasının gözleri önünde araçlarını park ederek ulaşımı aksatması, tepkilere sebep oluyor.

Van'da 60 bir motorlu araç bulunması ve her geçen gün bu sayının artması beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Şehrin en büyük caddelerinden olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki araç park yasağı, Van Valisi M. Niyazi Tanılır'ın sabah saatlerinde görevine gittiği sırada uygulanıyor. Vali Tanılır'ın makamına gittikten sonra adeta park yasağı kalkıyor ve görevli polislerin gözleri önünde cadde ve sokak kenarlarında uzun kuyruklar oluşuyor.

Yerel Yönetimler Yasası ile şehir merkezindeki trafik denetimini almaya hazırlanan belediye trafik ekiplerinin de park yasağına müdahale etmemesi, esnafın tepkisine neden oluyor. Cadde ve sokaklardaki park yasağını önemsemeyen trafik polisi ve zabıtaya tepki gösteren esnaf, "Daha önce iş yerlerimizin önünde bulunan seyyarlardan sonra, park edilen araçlardan dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz. Polis ve diğer zabıta görevlileri araçların park yasağına aldırış etmiyorlar. Bu sorunu çözmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 16:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?