4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Van'da bomba dehşeti

Van'da sabah saatlerinde meydana gelen patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, bombanın cinsi hakkında kesin bilgi vermesinin mümkün olmadığını, ancak büyük bir ihtimalle plastik patlayıcı olduğunu söyledi.

Bugün sabah saat 06.40 sıralarında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Erek Dağı Caddesi üzerinde meydana gelen patlamadan sonra, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Bazı ev ve işyerlerinde hasar meydana gelmesine sebep olan patlamayla ilgili bomba imha uzmanı ekipleri incelemelerde bulundu.

Olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, patlamanın saat 06.40'ta meydana geldiğini ve patlayıcının cadde üzerindeki elektrik direğinin dibinde infilak ettirildiğini söyledi. Herhangi bir ölü ya da yaralının olmadığını ifade eden Kurt, "Sadece birkaç binanın camları kırıldı. Bomba imha uzmanı arkadaşlarımız çalışıyor. Şu an teknik bir bilgi veremem. Bombanın cinsini şimdi söylemek mümkün değil. Teknik ekip çalışıyor. Büyük bir ihtimalle plastik patlayıcıdır. Van'daki huzur, bazılarının huzurunu kaçırıyor demek ki. Güvenlik güçlerimiz ayakta, çalışıyor. Arkadaşlarımız gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyor" şeklinde konuştu

Hikmet BAKAN
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 10:10:21
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 11:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?