4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Van'da silahlı kavga

Van'da, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı aralarında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu hayatını kaybeden mahalle muhtarı ile diğer 2 kardeşin cenazeleri hastanelerden alınarak, aynı mezarlıkta ayrı ayrı saatlerde defnedildi.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 12.00 sıralarında İskele Caddesi Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü önünde bulunan otobüs duraklarında evine gitmek için kızı Nurgül Urak'la (15) birlikte otobüs bekleyen Beyüzümü Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Urak ile aynı mahallede oturan Sıddık, Selim ile Cengiz Mete kardeşler aralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıkmıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu muhtar Urak, üzerinde bulunan ruhsatlı silahı ile Sıddık ve Selim Mete isimli kardeşleri vurdu. Cengiz Mete kardeşlerinin vurulduğunu görünce muhtar Urak'ın elinden silahı alarak ateşledi. Ağır yaralanan Mete kardeşler olay yerinde hayatını kaybederken, mahalle muhtarı Urak ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Mete kardeşlerin cenazeleri YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, muhtar Urak'ın cesedi ise bulunduğu YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nden Van Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Van Devlet Hastanesi morgunda bekletilen muhtarın cenazesi bugün akşam saatlerinde belediye cenaze aracı ile alınarak Beyüzümü Mahallesi mezarlığına götürülerek defnedildiği öğrenildi.

Daha sonra Mete kardeşlerin cenazesi yine belediyeye ait araçla yakınları tarafından YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morgundan alınarak aynı mahalledeki mezarlığa defnedildi.

Olayla ilgili çok yönlü tahkikat başlatılırken, polis muhtar Urak'ı öldürdüğü ileri sürülen Cengiz Mete'nin yakalanması için çalışlarını sürdürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 01:32:55
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 23:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?