4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

2'si kadın 4 kişi gözaltında

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'a suikast hazırlığında olduğu iddia edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Van'da terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 5 kişiye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 3 ay süren takibiyle Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir evde yakalanarak gözaltına alınan 2'si kadın 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcılığındaki sorgularının ardından 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan 5 kişiden 4'ü tutuklanarak Van Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Sanıklardan 12 yaşındaki S.K'nın yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldığı bildirildi.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanıkların avukatı Zeki Yüksel, müvekkillerinin, vali ya da üst düzey bir yöneticiye suikast girişiminden değil, ateşli silahlar hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne yardım ve yataklık suçlarından tutuklandıklarını söyledi.

Emniyet birimlerinin 3 aylık takibi sonucunda Tanılır'a suikast hazırlığı içinde olduğu iddia edilen L.U, A.K, H.K, B,K ve sahte kimlikli A.U. sabah saatlerinde Karşıyaka mahallesinde bir evde yakalanmıştı.

Van Valisi Niyazi Tanılır ise Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kendisi ve üst düzey yetkililere suikast hazırlığında olduğu belirtilen 2'si kadın 5 kişinin gözaltına alınmasının farklı bir operasyon kapsamında düzenlendiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 12:15:29
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?