3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kesinti bıktırdı, umut jeneratörde!

Van'da, son aylarda yaşanan elektrik kesintisi ve voltaj düşüklüğünün, jeneratör ve güç kaynağı satışlarını artırdığı belirtildi.

Cumhuriyet Caddesi Akyol Pasajı'nda jeneratör satıcılığı yapan Sezer Alparslan, uzun süreli yaşanan elektrik kesintisinden sonra vatandaşların jeneratör ve güç kaynaklarına ihtiyaç duyduğunu belirtti. Ürün satışlarının yanında servis hizmetlerinin de arttığını söyleyen Alparslan, "Vatandaşlar 900 ile 18 bin YTL arasında değişen güç kaynakları arasından daha çok evlerde rahat kullanılanlarına ilgi gösteriyor. Yaşanan elektrik kesintilerinden plazma TV gibi hassas ev aletleri zarar görebilir. Kesintiler devam ederse vatandaşın güç kaynaklarına olan talebi daha da artacaktır" dedi.

Sezer Alparslan, yaşanan uzun süreli elektrik kesintisinden eczacılar başta olmak üzere esnafın büyük kesiminin rahatsız olduğunu dile getirdi. Küçük esnafın, elektrik kesintilerinin işlerini etkilememesi için jeneratörlere ilgi gösterdiğini ifade eden Sezer, "Elektrik kesintileri son günlerde jeneratör satışlarını yüzde 10 civarında artırdı. Birçok kişi ucuz olan ürünleri tercih ediyor. Ancak bilinçli müşteriler kaliteli ürünleri tercih ediyor. Vatandaşlarımız, ürün alırken servis hizmeti olup olmadığına dikkat etmeli. Esnaf, 450 YTL 2 bin 500 YTL arasında değişen jeneratörlerden 3 ve 7,5 kilovatlık olanları tercih ediyor. Yaşanabilecek kesintiler, esnafın jeneratöre olan ihtiyacını daha da artıracaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 15:37:16
Güncelleme :19 Ocak 2008 Cumartesi 15:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?