4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

AK Parti'nin 4.yılı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığı'nca, partinin 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Van İl Teşkilatı Başkanı Mustafa Bilici, partisinin Türk siyasetine yeni bir soluk, heyecan ve anlayış getirdiğini söyledi.


Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki Van İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Bilici, bundan 4 yıl önce Türkiye'nin sosyal ve siyasi sıkıntılarının had safhaya çıktığı, çetin bir sınavdan geçtiği bir dönemde kurulduğunu öne sürdü.

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasetine yeni bir soluk ve heyecan kazandırmak üzere kurulduğunu belirten Bilici, "Kuruluşunun hemen ardından her partiye nasip olmayan bir teveccühle iktidara gelen AK Parti, 3 Kasım 2002'den bu yana milletimizin emanetini özenle muhafaza etmiş ve ülkemizin geleceği için en etkin şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olmuştur. AK Parti 3 yıla yaklaşan iktidarı süresince sadece Türkiye'yi karamsarlığa mahkum eden umutsuzluk çemberini kırmakla kalmamış, kararlı adımları ve gayretli çalışmalarıyla hem yurt içinde, hem de yurt dışında ülkemizin itibarını artırmayı başarmıştır" dedi.
AK Parti'nin siyaset anlayışının açık, net ve kararlı bir duruş üzerinde kurulduğunu anlatan Bilici, kalkınma hızında tarihi rekorların AK Parti iktidarı döneminde kırıldığını söyledi. Türkiye'nin henüz tüm sorunlarından tamamen kurtulmadığını da kaydeden Bilici, "Ama bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte tüm sorunların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Biz ülkemiz için doğru olduğuna inandığımız yolda seviyeli duruşumuzdan ve modern siyaset anlayışımızdan taviz vermeden yürümeye devam edeceğiz. Mutlu ve müreffeh yarınlarımızın inşası için azim ve gayretimizi sürdüreceğiz. Milletimiz tarafından kurularak bugün 'Milyonların partisi' haline gelen AK Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun" şeklinde konuştu.


Bilici'nin açıklamasının ardından AK Parti Van milletvekilleri Halil Kaya ve Yekta Haydaroğlu, toplantıya katılan partililerle basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 11:50:43
Güncelleme :14 Ağustos 2005 Pazar 13:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?